Cyklo mapy a turistické mapy v jednom!!! (Smartcom GPS, OZI)
Jdi na stránku Předchozí 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 Další
|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
Martin.h Regulérní uživatel

Založen: 30. 10. 2006 Příspěvky: 227 TYP TELEFONU: N95+8GbSD+TomTom/Fring....
|
Zaslal: 17:00, čtvrtek, 6.09. 2007 Předmět: |
|
|
| tak jsem nasel vyleceny sowt ktery dokonce podporuje interni GPSku ! ! |
|
| Skok nahoru |
|
 |
m.a.x.i.m.u.s Pokročilý uživatel

Založen: 09. 03. 2005 Příspěvky: 1184 TYP TELEFONU: Nokia 5530, 7110, 8850, Nokia HF-6W
|
Zaslal: 17:19, čtvrtek, 6.09. 2007 Předmět: |
|
|
| Jj, SmartComGPS.v1.55-s60v3-unsigned_Cracked-SergeyL.sis |
|
| Skok nahoru |
|
 |
d0k Nováček

|
Zaslal: 16:44, čtvrtek, 8.11. 2007 Předmět: |
|
|
topografická mapa Chorvatska 1:25000, gif, cca 580 MB
nezkalibrovaná
| kód: |
http://rapidshare.com/files/67724732/images.part1.rar
http://rapidshare.com/files/67738485/images.part2.rar
http://rapidshare.com/files/67749365/images.part3.rar
http://rapidshare.com/files/67758841/images.part4.rar
http://rapidshare.com/files/67945010/images.part5.rar
http://rapidshare.com/files/67956282/images.part6.rar |
|
|
| Skok nahoru |
|
 |
aquila Pokročilý uživatel

|
Zaslal: 13:59, neděle, 6.04. 2008 Předmět: |
|
|
| vytahujem stare vlakno .. nema niekto aj ine topo mapy slovenska ? najma okolie bratislavy, resp male karpaty ? |
|
| Skok nahoru |
|
 |
pepino69 Nováček

|
Zaslal: 17:37, sobota, 26.04. 2008 Předmět: Re: Cyklo mapy a turistické mapy v jednom!!! (Smartcom GPS, |
|
|
| 007wind napsal: |
AKTUALIZOVÁNO 22.8.2007
Naprosto špičková věc:
CYKLOMAPY + TURISTICKÉ MAPY + ZAJÍMAVÁ MÍSTA - VŠE V JEDNOM
Celá ČR
12 velkých podrobných map
Měřítko 1:50 000
V kombinaci s TOPO mapami naprostá šipčka v navigaci na mobil/PDA
Ukázka:
Klad listů:
Podklady: SHOCart 2007
Potřebujete:
*zobrazení na PC: OZI EXPLORER (testováno na verzi 3.95.4m)
*zobrazení na mobilu - jen pro mobily se Symbian S60: SmartCom GPS (testováno na Nokia N73 a SmartCom GPS verze 1.53c)
*zobrazení na PDA: OZI CE (dle uživatel§ také OK)
Hlavní rysy:
-vše v jedné mapě - cyklo trasy, turistické značky, zajímavá místa
-podrobnější než stávající SHOCart turistické, čitelné (narozdíl od nich)
-novější, aktuálnější (nové silnice, dálnice...)
-celá ČR je rozdělená jen do 12 oblastí -> není potřeba tahat ssebou 60 malých map,
můžu si zobrazit celý výlet na 1 mapě
-mapy se dostatečně překrývají
-slušná kvalita obrazu (vše generováno přímo z BMP, nedochází tedy ke ztrátám z několikanásobné rekomprese JPG)
-verze jak pro OZI EXPLORER, tak pro SMARTCOM GPS (SMARTCOM NAVIGATOR)
-celá ČR má méně MB než turistické SHOCart, co jsou ledaskde ke stažení, navíc cca 2x podrobnější !!
Nevýhody, známé problémy:
- kalibrace v mobilu není 100%, místy jdu po silnici ale v mape jsem těsně vedle ní - to je dáno souřadnicovým systémem a tím, že mapy jsou velké - lepší už to asi nebude, pro detailni navigaci doporucuji prepinat na TOPO mapy
- misty nesedí vedení turist.tras, turistická trasa vede 200m jinde, polni cesta vede jinde nebo vubec neexistuje, apod. - to je obecná a známá chyba ShocARTích map - pro detailní navigaci doporučuji TOPO mapy
- mapy A4 a C2 mají místy nestejnou barvu podkladu (v náhledu vypadají trochu jako šachovnice - jen místy)
Celé mi to zabralo víc jak stovku hodin práce (získání podkladů, sesazení, vyčištění, kalibrace)
proto si nepřeju, aby to bylo uploadované jinam.
Velký dík nickům TOTEM a P910i (alias Alaska) za novou a podstatně lepší kalibraci a čas, který tím strávili, jakož i za konzultace.
Pozitivní reakce potěší
Mapy jsou tady:
| http://rapidshare.com/users/HNH4UB |
Heslo je: windmapy
PROSÍM NIKAM JINAM NEUPLOADOVAT !!!
TOPOMAPY (není moje práce) najdete tady (začínají souborem TOPO_15_klad_listu) :
| http://www.symbianforum.cz/viewtopic.php?t=10449&postdays=0&postorder=asc&start=107 |
|
je tzo už starší téma, ale stáhnul jsem nějaké mapy pro ozi a nefunguje mi u některých map heslo "windmapy"  |
|
| Skok nahoru |
|
 |
puamik Nováček

Založen: 21. 03. 2008 Příspěvky: 11 TYP TELEFONU: NOKIA 6681
|
Zaslal: 20:14, neděle, 27.04. 2008 Předmět: MIO |
|
|
| pokud mám v navigaci MIO520 sw OZI, pojedou mně tam zde uvedené mapy? |
|
| Skok nahoru |
|
 |
007wind Nováček

|
Zaslal: 11:41, čtvrtek, 1.05. 2008 Předmět: Re: MIO |
|
|
V popisu je:
"verze jak pro OZI EXPLORER, tak pro SMARTCOM GPS (SMARTCOM NAVIGATOR)"
Takže pokud je to OZI EXPLORER nebo něco kompatibilního....tak bych čekal že ano. Proč to nestáhneš a nezkusíš?
Jinak na nějakém fóru o jednoúčelových krabičkách - turistických navigacích někdo ty mapy překonvertoval do formátu, který potřebuje jeho krabička....takže i to je cesta.
-------------
Heslo "windmapy" je ok, stáhlo se ti to s chybou = stáhni si je znova. |
|
| Skok nahoru |
|
 |
tykew Regulérní uživatel

Založen: 26. 11. 2007 Příspěvky: 303 TYP TELEFONU: E51 BLACK fw:400.34.011 + 8GB SanDisk microSDHC + NOKIA GPS modul LD-3W + NOKIA HeadSET BH-200
|
Zaslal: 16:37, středa, 18.06. 2008 Předmět: |
|
|
Chtěl bych ti to taky pochválit,
jediný problém , alespoň pro mě je také rapidshare, ale co... stáhnout se to dá, to je fakt! Sice mi to trvalo týden, ale mám to. Díky TI Velice oceňuji tvou práci a jsi hodný, že jsi se podělil s ostatními.
TIP: Co to dát vše do jednoho balíku a ne to dát na 12 částí? Odpadl by problém s rapidshare (tikety) a třeba mě by se to namísto týdne stáhlo do minuty  |
|
| Skok nahoru |
|
 |
koub@ Nováček

|
Zaslal: 20:34, úterý, 24.06. 2008 Předmět: |
|
|
| zdarec chtěl bych přeuploadovat české mapy ten komplet, protože mi to nejde stáhnou a potřebuju to na kolo. |
|
| Skok nahoru |
|
 |
Damianus Veterán fóra

Založen: 25. 07. 2006 Příspěvky: 2743 TYP TELEFONU: Motorola AMIO -> Siemens MT50 -> SE t630 -> Nokia6230 -> Nokia 6630---> NOKIA N80 IE ----> Nokia N82
|
Zaslal: 1:48, čtvrtek, 26.06. 2008 Předmět: |
|
|
taky bych prosil o cr mapu  |
|
| Skok nahoru |
|
 |
007wind Nováček

|
Zaslal: 1:10, pondělí, 7.07. 2008 Předmět: |
|
|
| Reupload cyklisických map? Testoval jsem to, a vš funguje, link na první stránce je stále funkční |
|
| Skok nahoru |
|
 |
tom_f Nováček

|
Zaslal: 19:21, čtvrtek, 10.07. 2008 Předmět: několik lama dotazů |
|
|
zdravím, měl bych velikou prosbu, většinu podobných témat sleduji a pročítám již několikátý den a stále nemuhu dát dohromady pro vás základní odpovědi. Hledám turistické a cyklo mapy a symbian software pro práci a navigaci s nimi.
používám telefon N73 a externí gps přijímač, spárování mi běhá, zároveň do auta používám ve stejné konfiguraci tomtoma. vše ke spokojenosti. Ale nemohu se nějak prokousat těmito tématy.
Jestli bych mohl mít cílené dotazy i když asi odpovědi v tématech jsou, jen je ne a ne vidět.
soft smartcomgps jsem si nainstaloval do telefonu a běhá, oziexplorer mám také v pc a funguje.
1/ jaká je návaznost a logika v souborech map. jpg, bmp, map, ogf2, ozg2 ?? mám dejme tomu složku kde je soubor s příponou jpg, map, ogf2. Mám do telefonu nahrávat všechny tři soubory do složky maps? Proč mi oziexplorer nechce načíst mapu a odkazuje se na chybějící soubor ozg2??
2/jaká je postup ke kalibraci map, jak to mám udělat, co mám dělat s kalibračním souborem?
3/ jaký je princip spojení map, nebo sw smartcomgps si mapy pokud přejdu o x kilometrů dál přepne mapu sám nebo musím ručně? co je lepší? jak to používáte vy.
4/ chtěl bych mít v telefonu zkalibrované mapy a používat to s ext. gps příjímačem, aby mi v dané turistické oblasti nějakým kurzorem telefon na mapě ukázal kde právě jsem a když např. pojedu na kole aby mi postupně posunovat po mapě a já věděl kde jsem, plánování nějaké trasy stejně jako u auto navigace tomtom je momentálně spíš snem než realitou. Prostě tyhle souvislosti nejsem schopen dát si dohromady.
Je mi jasné, že jednotlivé mapy si do telefonu nahraji ale jak se to vše propojí mezi sebou, myslím jednotlivé mapy. spojení přes BT s gps přijímačem mám zvládnuté ale jak to celé oživit se mi prostě nedaří.
Snažím se tím prokousat už několikátý den, mapových podkladů mám několik ale je to nad moje síly. Proto bych vás chtě poprosit o odpovědi a pomoc na jednotlivé otázky abych se pohl z místa. Moc díky |
|
| Skok nahoru |
|
 |
Proky Pokročilý uživatel

Založen: 16. 11. 2005 Příspěvky: 566 TYP TELEFONU: N97 Black+16GB, N95 + 8 GB a N70 + 1 GB RS-MMC + BT GPS Nokia LD-3W
|
Zaslal: 12:06, pondělí, 14.07. 2008 Předmět: Re: několik lama dotazů |
|
|
Pokusim se ti odpovedet alespon na neco:
1/ soubory s koncovkou map jsou kalibracni soubory. Na jejich zaklade se zobrazuje tvoje poloha v mape. Cim vice je pouzitych kalibracnich bodu v souboru *.map, ti by mela mapa byt presneji vykalibrovana. Soubor se da lehce editovat treba v Notepadu. Sobor *.map se pouziva ke kalibraci jak v smartcomu, tak v OziE.
Soubor *.ogf2 je vlastni mapa v programu smartcom (v telefonu)
Soubor *.ozf je vlastni mapa v programu Oziexpl.
Sobory *.bmp a *.jpg jsou "obrazkove" soubory, treba s mapou a ty se musi prevest na *.ogf pomoci prevadece, treba program img2ogf nebo ogf2tool.
Kalibraci map muzes provadet jak v PC pres Oziexploler, tak v telefonu pres smartcom.
Do telefon nahravas soubor s mapou *.ogf2 a s kalibraci *.map.
2/ kalibrace se provadi na zaklade znalosti souradnic bodu na mape. Lepsi je stahnout si uz nekde mapy a jejich kalibrace.
3/ v telefonu ve smartcomu mam nastaveno automaticke posouvani mapy podle me polohy. Mam nastaven take automaticky vyber ale nekdy podle potreby rucne prepinam na "lepsi" pohledovou mapu.
4/ planovani trasy sice ve smartcomu jde, ale neni to formou jako u Tomtoma, aby sis zadal start-cil a ono to naslo cestu. Zde se pracuje s jinymi daty. Na pc si muzes treba vytvorit trasu, tu nahrat do telefonu a pak srovnavat svoji skutecnou trasu a s naplanovanou.
Obsluha smartcomu je pomerne jednoducha.
Jo a mimochodem, jsi ve spatne sekci, pokud mas N73, tak mas symbian 3rd edition . Smartcom pro 3rd uklada mapy jinam nez pro 2nd .
Snad jsem ti trosku pomohl. |
|
| Skok nahoru |
|
 |
tom_f Nováček

|
Zaslal: 14:32, úterý, 15.07. 2008 Předmět: |
|
|
díky za částečnou osvětu a omlouvám se za umístění  |
|
| Skok nahoru |
|
 |
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru Nemůžeš připojovat soubory k příspěvkům Můžeš stahovat a prohlížet přiložené soubory
|
|